tax incl.
2 812,00 kr
10.47014.04
Tryktank til fremstilling af Cider, vin, øl mm.
der medfølger dykrør med hane
Ekstra tilbehør skal tilkøbes koblingssæt til co2 flaske
Til dig der elsker alt med bobler.????
Cider med alkohol eller uden alkohol. eksempel; æblecider????, solbær cider????, ribs cider.
Mousserende vin????, øl og andre alkoholholdige drikkevarer.
Og er du bare træt af flasker, indkøb og rengøring og opbevaring.
Så er den specielt fremstillet tank til ekstremt højt tryk, kommet fra verdens nok førende tank fabrik Tyske Speidel.
Denne 50 l Trykbeholder - gæringsbeholder til langtidsopbevaring af upasteuriseret friskpresset most eller til fremstilling og opbevaring af kulsyreholdig cider vin øl.
Uden nogen form for konserveringsmidler/ tilsætningsstoffer.
Denne trykbeholder, som også kaldes sifon eller tønde til fremstilling og opbevaring af kulsyreholdige drikkevarer, kan bruges på forskellige måder.
Takket være trykket i sifonen kan du opbevare upasteuriseret most eller fremstille selv kulsyreholdig æblecider og opbevare den direkte i trykbeholderen indtil næste års høst.
Der er ingen grund til at varme mosten eller tilsætte konserveringsmidler.
Trykbeholderen er en trykfast beholder i rustfrit stål af høj kvalitet.
Som ikke kan sammenlignes med en traditionel øl fustage, er specialkonstrueret.
Det maksimalt tilladte arbejdstryk i beholderen er 10 bar.
Trykbeholderen har hane og manometer på 10 bar som tilbehør. Trykbeholderen er udstyret med en sikkerhedsventil, der afgiver overtryk.
Trykbeholderen har en prop med gevind kan også kaldes et låg.
Med en hane og manometer på 10 bar Trykbeholderen er udstyret med en sikkerhedsventil, sørg for at trykket ikke overskrider maksimale tryk. Der er også en mindre prop ved siden af manometret, som kan udskiftes med påfyldningsstuds til CO2. ekstra køb.
1.Hvordan laver man cider?
Det er meget nemt selv at lave den klare tørre cider med bobler.
Den friskpressede æblemost fyldes i trykbeholder, og efterfølgende skruer man proppen med gevind i (lufttæt låg).
I den forseglede trykbeholder starter gæringen af mosten, hvilket fører til dannelsen af mousserende cider. Restprodukter - alkohol og kulsyre.
Dette øger trykket i fadet, fordi gæringen foregår uden at den dannede kuldioxid bliver ventileret ud.
Når trykket når 7-8 bar, stopper processen, og alkoholindholdet stabiliserer sig på omkring 1,5%. Ved eventuelt overtryk åbner sikkerhedsventilen automatisk og frigiver gas for at forhindre overtryk. Du kan selv frigive trykket via overtryksventilen - dermed fortsætter en allerede stoppet gæring i karret igen.
Sedimentet, der findes i mosten, sætter sig i bunden af karret, og efter 2-3 måneder er den klare, let kulsyreholdige cider klar til at drikke.
Efter at have brugt en del af indholdet i trykbeholderen, sænkes trykket lidt, hvilket fører til, at gæringen starter igen, og alkoholindholdet i cideren stiger. Du kan selv regulere alkoholindholdet i cideren.
Jo mindre tid beholderen står åben efter påfyldning, jo mindre gærer mosten og jo lavere alkoholindhold i cideren.
Cideren skal opbevares i samme beholder og kan ikke hældes over.
2. Cider uden alkohol.
Opbevaring af ikke-alkoholholdige drikkevarer.
Ved tilsætning af kulsyre kan friskpresset upasteuriseret most (eksempel æble kirsebær solbær ribs også videre ) opbevares i trykbeholderen i flere måneder, hvilket er godt til most opbevaring, da det hverken kræver pasteurisering eller frysning.
Kulsyre hæmmer også mikrobiologisk vækst, hvilket betyder, at produkter med kulsyre har længere holdbarhed. Mange bakterier overlever ikke efter nogen tid i en kulsyreholdig drik.
Der skal skabes et tryk på 10 bar i tønden, så fermenteringsprocessen ikke starter.
Til det skal du bruge tilbehør: ekstra køb kontakt butik vinmark Gasslange med CO2, regulator og tilslutningsslange.
Gasrøret er forbundet til tønden gennem en reduktionsventil, og holder et konstant indre tryk på 10 bar. Det genskaber også trykket efter at have hældt noget af saften ud.
Vin, øl og andre alkoholholdige drikkevarer
Ved hjælp af tønden kan du også opbevare færdiglavede alkoholiske drikke, f.eks. vin eller øl. Kulsyre med et tryk på 0,5-1 bar holder det nødvendige niveau og bevarer drikkevarer.
3. Hvordan laver du mousserende vin.
Fyld tanken med den mængde vin du ønsker der skal indeholde bobler.
Tilsæt 4 bar CO2 (ekstra køb kontakt butik vinmark)
Rul den ca 2 meter. Gentagne over flere dage. Cirka en uge.
Vinen vil nu indeholde små bobler af kulsyre "champagne". Efter to måneder vil du ikke kunne se forskel på vin der er lavet på champagneflaske.
Kunne godt efterfølges på champagneflasker hvis man ønsker dette.
Spørgsmål
Kan en tønde bruges uden gasslange?
Et fustag kan selvfølgelig bruges uden gasslange til at lave en drink med lidt alkohol i, f.eks. cider.
De fleste af vores kunder bruger tønden uden gasrør.
Kan jeg bruge mit eget gasrør?
Tønden har standardiserede tilslutninger, som gør det muligt at forbinde et rør med CO2.
Kan jeg bruge beholderen som gærtank. Ja.
Data:
volumen 50 l
vægt 12 kg
maksimalt arbejdstryk 10 bar
Fremstillet af Speidel i Tyskland
Link til køb:
https://butikvinmark.dk/home/1115-speidel-50-l-tryktank-til-10bar.html
Her er en lille YouTube film.????
https://youtu.be/PSHxSd-WMew?si=BQIrbNLXLJ-dPoKX