Mere information
Beskrivelse
Kaseinfri, flydende kombination af gelatine og PVPP til tidlig fjernelse af forstyrrende polyfenoler og katekiner. Resultat: klarere vine, reducerer chancen for UTA (utypisk ældning) og hjælper med klaringen efterfølgende. Dosering: 50-200 ml/100 kg most. Tilsættes helst under eller lige efter knusningen. Sætter sig efter 2-6 timer.
Dette produkt er et alternativ til Mostgelatine, som indeholder kasein opnået fra mælk, som er udsat for allergenmærkning.
Hvordan bestemmer man hvilket bødemiddel der skal bruges?
Trial and error er stadig en af de nemmeste og bedste metoder; tag et par prøver af vinen, der skal klares/bødes, og læg dem i reagensglas. Tilføj et par milliliter eller gram af et forskelligt fineringsmiddel til hvert reagensglas. Et andet reagensglas med vin/juice med pecto-enzym og et med alfa-amylase (i stivelsesholdig frugt) er nyttige. Lad stå i et par timer, og du vil se, hvilket fineringsmiddel der giver det bedste resultat!